İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULU VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Okulumuzda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolu Dolu Kutlandı.

Şubat ayının en temiz sınıfı seçilen 2- B sınıfı Kupayı almaya hak kazandı.

Şubat ayının en temiz sınıfı seçilen 2- B sınıfı Kupayı almaya hak kazandı.

AKIL VE ZEKA OYUNLARINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZE ÖDÜLLERİ VERİLDİ.

Şbt

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SAYIN MEHMET ALİ KATİPOĞLU VE ŞUBE MÜDÜRÜ HIFZULLAH KOCAMAN OKULUMUZU ZİYARET ETTİ.

Ock

Her yıl Ocak ayının ikinci haftası ‘Enerji Tasarrufu Haftası’ olarak kutlanır. Okulumuzda bu hafta boyunca enerjinin etkin kullanılması, israfın önlenmesi, enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması konusunda yapılacaklar hakkında öğrencilerimiz bilgilendirildi. Okul ve sınıf panoları hazırlandı. Öğretmenimiz Sedat Gürbüz rehberliğinde hazırlanan program 12 Ocak 2024 Cuma günü öğrencilerimize sunuldu.

Ock

‘Dilimizin Zenginlikleri’ projesi kapsamında okulumuz anasınıfı öğretmenleri ve öğrencilerimiz; ‘Gülfidanla Masallar’ın kurucusu, yazar ve emekli sınıf öğretmeni Hülya KILIÇ’ı 10 Ocak 2024 Çarşamba günü sınıflarına misafir ettiler.

Kukla Gülfidan öğrencilerimize masal anlattı, deyim ve atasözleri, tekerlemeler ve bilmeceler söyletti, şarkılarla eğlendirdi. Hem eğitici hem de öğretici etkinlikler gerçekleştirildi.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Ock

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA  "15 TEMMUZ ÇOCUK GAZETESİ ÖZEL SAYISI

YAYIMLANDI

Okulumuz 2/A Sınıfı öğrencileri geçen yıl Tema Vakfı gönüllüsü olmuş ve Tema Vakfı’nın ‘Yavru Tema ‘ Eğitim portalındaki etkinlikleri gerçekleştirmişlerdi. Bu yıl da TEMA Vakfı’nın ‘Sıfır Atık Eğitim Projesi’ne katıldılar. TEMA Vakfı Bafra temsilcisi Saadet Öztürk, Sınıf Öğretmenimiz Ümran Akyurt’a 21 Aralık 2023 tarihinde proje eğitim materyallerini teslim etmek amacıyla okulumuzu ziyaret etti.

“Sıfır Atık Eğitim Projesi” TEMA Vakfı tarafından; çocukların doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık geliştirmeleri ve “sıfır atık” yaklaşımını tanımaları amacıyla hazırlanmış bir projedir. Sıfır Atık Eğitim Portalı'na üye olan Öğretmenimiz Ümran Akyurt ve öğrencileri, eğlenceli materyallerle sıfır atık etkinliklerini uygulayacaklar.

“Bir Gün Değil Her Gün Çanakkale” Projesi kapsamında Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri’nde sergilenen Çanakkale Gezici Müze’ye 19 Aralık Salı günü okulumuz 4. Sınıf öğrencileri öğretmenleri rehberliğinde ziyarete gitti. Gezici müzede; döneme ait silah, cephane, savaş malzemeleri bulunuyor. Müze içerisinde 26 adet masa, 1090 adet savaş malzemesi yer alıyor.

Müze, 18-22 Aralık  2023 tarihleri ve 08.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyarete açık olacak. Tüm öğrenci ve velilerimiz müzeyi ziyaret edebilir.

Okulumuzda 12-18 Aralık tarihleri arasında Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri yapıldı. Hafta boyunca yerli malı ürünlerin kullanılması, tutumluluk konularında bilgilendirme etkinlikleri yapıldı. Bafra’da üretilen ürünler tanıtıldı. Yerli malı taçları yapıldı. Şarkılar söylendi. Şiirler okundu. Kodlama etkinlikleri yapıldı.

14 Aralık 2023 Perşembe günü okulumuzda, Yeşilay Gönüllüsü Dr. Tümay KIRIŞOĞLU tarafından ‘Bağımlılıkla Mücadele’ konusunda 3 ve 4. Sınıf öğrencilerimize yönelik eğitim verildi.

12 Aralık 2023 Salı günü okulumuza gelen Birfani mahlaslı emekli eğitimci ve şair Mehmet Alan, öğrencilerimizce coşkuyla karşılandı. Öğrencilerimize şiirlerini okuyan ve kitaplarının tanıtımını yapan şair, öğrencilerimizin kendisine yönelttiği soruları cevapladı.

11 Aralık 2023 Pazartesi günü okulumuz 3/C sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Mehmet Alp'in rehberliğinde temizlik etkinliği gerçekleştirdi. Bu etkinlik kapsamında, Gaziosmanpaşa Camii bahçesini temizleyerek örnek bir davranış sergilediler.

Öğretmenimiz Mehmet Alp ve öğrencilerini bu örnek davranışlarından dolayı tebrik ediyoruz.